Update van Evert

In de voorgaande berichten zijn er verschillende doelen genoemd die ik nog zou willen behalen.

Ik heb natuurlijk niet stil gezeten, en ben ondertussen een gigantische ervaring rijker door op 14 juni 2018 deel te nemen aan de handbikebattle in Oostenrijk. Dit heeft veel voorbereiding, energie en kracht gekost, maar wat geeft dat een geweldig gevoel als je boven aan de finish komt en je ziet daar je gezin, familie en kennissen staan die je letterlijk en figuurlijk over de finishlijn schreeuwen! Deze battle heeft er zeker aan meegeholpen om vol door te gaan met de andere dingen die ik nog voor ogen had. Na de battle heb ik mijn zinnen volledig gezet op het vinden van een passende baan en is de sport even op een lager pitje komen te staan.

Ondertussen werk ik drie dagen in de week met veel plezier bij een bedrijf wat voornamelijk gespecialiseerd is in de montage van sanitair en keukens. Hier spring ik bij op de planning waar nodig, en doe ik administratieve werkzaamheden. Dit is natuurlijk een hele omschakeling vergeleken met het werk wat ik voor mijn ongeval deed, maar mijn motto is: je bent nooit te oud om iets te leren!

Ook mijn droom om ooit weer te kunnen lopen in een exoskelet is uitgekomen! Via stichting Walk On werd mij de vraag gesteld of ik mijn medewerking zou willen verlenen aan een televisieprogramma van de EO. Hier heb ik niet heel lang over na hoeven te denken. Ik werd hierna al heel snel benaderd door de TV producent, en na uitleg wat het programma precies in zou gaan houden heb ik mijn volledige medewerking verleend. Het tv-programma heet Jouw Geld Of Mijn Leven, dit is een programma dat vier mensen gaat volgen om door middel van een crowdfundingsactie hun doel te bereiken. Ondertussen is de eerste uitzending op televisie geweest waarin de kijkers werden opgeroepen om een donatie te doen voor de gestelde doelen.

Het is werkelijk niet te bevatten dat alle vier de deelnemers binnen 48 uur alle bedragen bij elkaar hadden gehaald door middel van donaties.

Mijn droom om weer te kunnen lopen in een exoskelet werd dus ook eerder werkelijkheid dan gedacht. Het vervolg van de opnames van alle deelnemers wordt waarschijnlijk eind april/ half mei uitgezonden.

Tot zover mijn update, we houden jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Evert.Over Evert

Mijn naam is Evert Bloemert, ik woon in Staphorst. Door een ernstig ongeval heb ik een incomplete dwarslaesie opgelopen.
Nu denkt iedereen : "vreselijk wat heftig!". Natuurlijk is dit verschrikkelijk om te horen als ze je wakker maken op de intensive care en zeggen wat de gevolgen zijn van het ongeval. Je leven staat van de ene op de andere dag helemaal op zijn kop. Je gaat `s morgens fluitend op de fiets de deur uit, en je komt na een paar maanden in het revalidatiecentrum te hebben gelegen thuis in een rolstoel. Ik ben dankbaar dat ik de wilskracht heb om verder te kunnen en ik ben van mening dat er met hulp van mijn gezin, familie, vrienden, kennissen enz. nog een heleboel doelen te behalen zijn.
De doelen waar ik me tijdens en na mijn revalidatie voor heb ingezet en ondertussen behaald heb zijn onder andere:
        - het in staat zijn om transfers te maken,
bijvoorbeeld zelf in de auto komen
        - het terugkrijgen van mijn rijbevoegdheid door
het nemen van rijlessen in een aangepaste
lesauto en aansluitend een rijtest bij het CBR
        - het verkrijgen van een stasysteem zodat ik
dagelijks even rechtop kan gaan staan, wat
natuurlijk ten goede komt aan de bloedsomloop

Ook ben ik inmiddels de trotse bezitter van een mollii suit. Dit is een soort wetsuit met daarin 58 elektroden verspreid over het hele lichaam. Dit pak geeft gedurende een uur zwakke stroomstootjes af waarmee de spieren en de zenuwen worden gestimuleerd. Om de dag kan de mollii suit een uur gedragen worden, ik heb hier veel baat bij doordat de hinderlijke spasmes en de spierspanning in de benen minder worden.

De doelen die ik nog zou willen behalen zijn:

- het maximale resultaat halen uit de
mogelijkheden van het mollii suit door middel van
bijbehorende therapie.
    - het vinden van een passende baan,
- deelnemen aan de handbikebattle in Oostenrijk,
waarvoor ik onlangs ben toegevoegd aan het
handbiketeam van het UMCG Groningen
- verder zou het geweldig zijn om in de toekomst in
aanmerking te komen voor een exoskelet. (dit is
een aanpassing die het mogelijk maakt om
dwarslaesiepatiënten weer te laten lopen)